Composició de la Colla

La Colla l'Aixama és una associació de gent que té una àmplia i diversa relació amb la cultura local. No obstant, per a poder abarcar totes les rames possibles de la nostra cultura, necessitem tenir diversos tipus de coneixements i d'objectius que repartim segons siga el tipus de treball a tractar.

És per això que la Colla l'Aixama està composta per un Sonet (rondalla), un grup de ball i una Colla de Nanos. La funció és que cadascú d'aquestos grups s'encarregue d'estudiar i concretar allò que li correspon a l'hora de recuperar un projecte. D'aquesta manera aconseguim més facilitats i més autenticitat, per què al tractar-se de camins diferents però què s'uneixen a un mateix destí, serà imprescindible que les línies de treball siguen les correctes.

Per altre costat, i per a que la nostra traca perdure el major temps possible, oferim la possibilitat d'apendre a ballar o a fer sonar qualsevol instrument que estiga relacionat amb els instruments de corda relacionats amb la nostra cultura.
Tot i que la colla no tinga com a motiu essencial fer actuacions o fer eixides, sinó què més bé ens centrem en la recuperació, sí que necessitem gent, ja siga per a ballar o tocar, per a que aquelles coses que recuperem puguen mostrar-se a tota la gent que vulga.

Actualment la Colla l'Aixama compta amb més de 30 components. Aquesta gent té diverses funcions com poden ser, tocar, ballar, cantar o investigar per a recuperar i per a que se'ns escapen quantes menys coses possibles. No obstant, allò que més apreciat té la Colla l'Aixama és la quantitat d'amics i gent que ens segueix i ens dóna suport en cada acte que realitzem.