Discografia Colla l'Aixama


Cantata de la Mare de Déu
(any 2010)

Treball de temàtica local, realitzat per a commemorar el 300 aniversari de la Mare de Déu del Miracle com a patrona de Relleu.

El repertori està format per 10 cançons on es recullen els events històrics i socials més destacats al llarg d'aquests 300 anys història al poble de Relleu. Les vares utilitzades a les diferents cançons són les més representatives de la música tradicional valenciana.

[Més informació]



Arrels i Brots (any 2009)

És un disc on pretenem mostrar el treball dels anys 2007 i 2008. La major part són cançons conegudes però també hi ha altres cançons pròpies del grup. El CD está compost per: Picaina, L'agulleta, El caragol, Masurca, Mariners de La Vila, Jota del Castellut, La dona Don Jeroni, Bolero Vell, Jota de Sella, El Tilingo, Què farem, Mengem de Tot, Camí del Riu i Què tens als ulls. Per a tancar el disc amb Bolero de Castello i L'agulleta (bis) aquestes dues cançons amb Àlex Cantó (saxos), Andrea Cantó (violoncel), Armando García (percussió), Mª Juliana Giner (bandúrria), Noèlia Moll (guitarra), Saoro Vicedo (percussió) i Xavi Brotons (percussió), músics que solen col·laborar amb nosaltres.

Arrels i brots. El concepte:
En la Colla l'Aixama pensem que la música tradicional no sols han de ser sons basats en el record i en el passat. Estem convençuts que la música, com que forma part d'un poble i d'una tradició, ha d'evolucionar, de igual manera que evoluciona la societat a la qual està lligada.

Amb el títol d'Arrels i brots volem simbolitzar aquest pensament; utilitzar les estructures i les maneres de la música tradicional i aportar la nostra pròpia personalitat, les nostres tendències i influències a tot allò que fem. Estem convençuts que aquesta és la forma natural d'evolucionar.

Tot seguit vos deixem una mostra d'algunes de les cançons del CD. Esperant que siga del vostre gust, ens acomiadem fins altra ocasió. Salutacions.

[Més informació]





Música Tradicional de Relleu (Marina Baixa)
(any 2005)

És el disc compacte enregistrat l'any 2005 on recollim tot allò que hem pogut recuperar de la nostra cultura popular. El disc s'anomena: Colla l'Aixama: Música Tradicional de Relleu (Marina Baixa).

Aquest disc està compost per les Danses de Relleu, la Jota per Baix, la Jota per Dalt, Ball Pla, Ball de l'U, Fandango, Masurca, la Polca El Llarguet, el pasdoble El Caragol, el romanç de El Vinater de Sella, les nadales La Nit de Maitines i Estes Festes de Nadal, una Cançó de Bressol i varies coples de Cançó de Batre; també hi ha unes coples del cant a l'Aurora de Relleu.

A més a més, el disc va acompanyat d'un llibret on es troben les lletres i una part didàctica i del significat històric de cada peça.