Cantata de la Mare de Déu


La Cantata de la Mare de Déu és un repertori especial creat per a commemorar l'arribada de la Mare de Déu al poble de Relleu. Enguany (any 2010) es celebra el 300 aniversari d'aquell fet i l'Aixama, atenent a la vessant més històrica i social, hem fet un repertori de música tradicional per a l'esmentada commemoració. L'11 d'abril de 2010 a l'església de Relleu (Marina Baixa) estrenarem aquest nou repertori que mantindrem fins a les festes patronals (finals de setembre).



Es tracta d'un repertori format per 10 cançons de vares tradicionals i emmarcades dins l'estructura de cantata. Nosaltres ho definim com una cantata de música tradicional. Les diferents lletres que formen el repertori intenten reflectir un sentir que va "...des del més creient fins al primer dels agnòstics...". Es tracta d'un repertori que per damunt de tot, fins i tot per damunt de la fe, té la seua màxima expressió en el respecte i la tradició, històrica i social, a nivell local.

Pel que fa a la part musical, una vegada més hem buscat influències en els grups que més saben de música tradicional mediterrània. Per això al llarg del repertori es pot trobar certa relació amb diversos cantaors, músics i grups que tenim com a mestres. Especialment influències del grup Al Tall, doncs des del nostre punt de vista són l'expressió més natural de la música tradicional.

Esperem que aquest xicotet parèntesi (des d'abril de 2010 fins a setembre de 2010) siga del vostre gust. Salutacions a tots i gràcies pel vostre suport.

Més informació: Artícle - Dossier i lletres - Música

L'Aixama.